Очаквам България да влезе в чакалнята на еврозоната догодина. Това

...
Очаквам България да влезе в чакалнята на еврозоната догодина. Това
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Очаквам влизането в чакалнята на еврозоната да стане догодина

Очаквам България да влезе в чакалнята на еврозоната следващата година. Това сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева.

Политическото решение може да бъде взето доста бързо и чакам да бъде взето доста бързо, тъй като стопанската система на Европейския съюз е в положително положение, общата среда в България и Европа е положителна, сподели тя.

От влизането в чакалнята до влизането в еврозоната нормално минават три години, добави Георгиева.

На въпрос за Шенген тя уточни, че страната е подготвена, всички механически условия са изпълнени и присъединението ни към зоната е въпрос на политическо решение от страните членки. Доколкото разбирам те са по-отворени през днешния ден, в сравнение с бяха преди година. Да стискаме палци това да се случи, уточни Георгиева. Според нея променените настроения са най-много тъй като европейската интеграция още веднъж потегли на по-висока скорост. Това е освен поради брекзит, само че и тъй като 10-те години рецесия ни сложиха обица на ухото – да не вземаме системата на взаимност като даденост.

Очаквайте детайлности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР