Очакваха криптокралицата да се появи в Букурещ на среща на

...
Очакваха криптокралицата да се появи в Букурещ на среща на
Коментари Харесай

С лице назаем ли е Ружа, издирвана от ФБР?

Очакваха криптокралицата да се появи в Букурещ на среща на OnеCoin Игнатова се разхожда из Балканите с изменена осанка след пластична интервенция, твърди публицист

Била ли е криптокралицата Ружа Игнатова в Букурещ преди дни? Отговор на този въпрос към момента няма. Очакванията търсената от ФБР българка да се появи в румънската столица се появиха откакто в YouTube бе пуснато едноминутно клипче, на което на румънски се анонсира среща на OnеCoin вложители под наслов "Легендата за One ". От него излиза наяве, че тя ще се организира от 21 до 23 август 2020 година в Букурещ. Повече данни за мястото не са посочени, написа bg.voice.
За криптокралицата се допуска, че е с изменена осанка и се разхожда из страни на Балканския полуостров откакто изчезна през есента на 2017 година Тогава бе издадена загадка заповед за нейния арест. Разследвана е в Съединени американски щати за създаване на финансовата пирамида One Coin, довела до завличане на вложители от целия свят с Щатски долар 4,9 милиарда Ако бъде хваната и изправена пред правораздаването, рискува 80 година затвор. По следите на мистериозната дама потегля журналистът Джейми Бартлет. Той прави следствие "Как Ружа Игнатова измами света и по-късно изчезна ", което разгласява на уеб страницата на BBC. През 2019 година една от следите води Бартлет на конкурс за хубост в Букурещ. "Мъжете пиеха шампанско напряко от бутилките, а всички ни гледаха по метод, който ни караше да се усещаме доста неловко. По-късно разбрахме, че доктор Ружа Игнатова също е била там, на същото събитие, тъкмо под носовете ни... Но изменена с пластична интервенция, с цел да не бъде разпознаваема ", написа Бартлет.
Междувременно братът на Ружа - Константин Игнатов, който бе задържан в Съединени американски щати през март 2019 година за активността си в пирамидата, подписа съглашение с управляващите. Той се признa зa винoвeн пo някoлкo oбвинeния, включитeлнo зa прaнe нa пaри и измaмa. Така съумя да отърве 90-години затвор и към този момент не е измежду главните обвинени по процеса против OneCoin. Новината заяви бизнес изданието Finance Magnates. От представени документи излиза наяве, че процесът ще продължи против Ружа Игнатова, която е създател на компанията, считана за Схема на Понци, т.е. финансова пирамида.
Засега липсват детайлности по какъв начин тъкмо е организиран казусът Константин, само че към този момент се разбра, че

Игнатов е "пропял " против сестра си
Той е дал на щатските управляващи информация "за закононарушенията, които направих, и всяка информация, която имах за OneCoin и обвързваните с тях хора и закононарушенията, които са осъществени там ".
Игнатов твърди, че те са дело на членове на неговото семейство - сестра му и майка му Веска, която играе значима роля в работата на OneCoin. Константин бил наел частен детектив, с цел да откри Ружа, само че се кълне, че не е разговарял с нея, откогато изчезнала. Преди месеци Игнатов твърдеше, че Ружа се е покрила поради недоволството на вложилите стотици хиляди долари вложители, които осъзнали, че става въпрос за пирамида.

Покрай следствието излезе и името на Нийл Буш
- брат на някогашния президент Джордж Буш и наследник на починалия Джордж Х. Буш. Нийл платил 300 000 $, с цел да участва на среща, на която е Игнатова. Участвал в качеството си на член на борда на компанията Hoifu Energy, благосъстоятелност на китайския предприемач доктор Ху Чи Минг. Твърди се, че Минг уреждал договорка за 60 милиона $, която би предоставила заем за закупуване на африканско петролно находище и ще бъде финансирана с пари и "много огромна част от покупната цена " в OneCoin.
Сега показанията на Константин изиграха основна роля за осъждането на Марк Скот, законния представител на OneCoin, който взе участие в пране на 400 милиона $.
Създадена в България, компанията има филиали по целия свят и е изправена пред правосъдни дейности в голям брой юрисдикции.
Наскоро Сингапур санкции филиал на OneCoin със 72 000 $ за разпространение на схемата за машинация на евентуални жертви.

Правят минисериал за бизнесдамата от Русе
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР