Очаква се външните министри на ЕС да одобрят отпускането на

...
Очаква се външните министри на ЕС да одобрят отпускането на
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС ще одобрят нови 500 млн. евро за доставка на оръжия в Украйна

Очаква се външните министри на Европейски Съюз да одобрят отпущането на нови 500 милиона евро за доставка на оръжия в Украйна, както и подготвителна задача за образование на 15 000 украински бойци на територия на блока. Те евентуално ще започват в Полша и Германия. Освен войната, акцент на срещата в Люксембург са и връзките сред Брюксел и Пекин.

До в този момент по линия на Европейския механизъм за поддръжка на мира, Украйна получи два и половин милиарда евро, които се употребяват за пазаруването на оръжие, съоръжение, консумативи и гориво за армията.

ЕК ще предложи на следващия ден нови ограничения против енергийната рецесия, които ще бъдат обсъждани на срещата на върха в четвъртък и петък в Брюксел. Засега няма консенсус за налагането на таван на цените на газа, разискват се разнообразни разновидности, като част от напъните за понижаване на цените на силата на фона на минималните количества съветски газ, който идва в Европа, както и растящите цени на нашия континент.

" Русия е все по-изолирана в интернационален проект. Видяхме това и по време на гласуването на резолюцията в Обединените народи. Морално и политически, а даже във боен аспект Русия губи тази война. Ние би трябвало да продължим да поддържаме Украйна. Надявам се да бъде утвърден шестият транш по линия на Европейския механизъм за поддръжка на мира за военна помощ, както и военната подготвителна задача, която ще се организира отвън границите на Украйна, само че която е мощна поддръжка за украинската войска ”, сподели Жозеп Борел - висш представител по въпросите на сигурността и външните работи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР