Очаква се туристическите потоци по света да се върнат на

...
Очаква се туристическите потоци по света да се върнат на
Коментари Харесай

ООН каза кога възкръсва световният туризъм

Очаква се туристическите потоци по света да се върнат на равнищата отпреди пандемията не по-рано от 2024 година, съобщи Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации. Силно заразният вид Омикрон, въпреки и лек, ще " наруши възобновяване " при започване на 2022 година, откакто през предходната година бе регистриран четирипроцентов растеж по отношение на 2020 година, съгласно основания в Мадрид Световен туристически барометър на организацията на Организация на обединените нации.

Приходите от туризъм през 2020 година са намалели със 72% по отношение на миналата година - която завърши с настъпването на пандемията от ковид. " Темпът на възобновяване остава муден и несиметричен в другите райони на света заради другите степени на ограничавания на подвижността, степента на имунизация и доверието на пътуващите ", се споделя в известието на организацията.

В Европа и Северна и Южна Америка туристите са се нараснали надлежно с 19% и 17% през предходната година по отношение на 2020 година В Близкия изток обаче те са намалели с 24% през 2021 година, до момента в който в Азиатско-тихоокеанския район те са били с 65% под равнищата от 2020 година и с 94% по-малко от равнищата преди пандемията. В изказването се споделя, че експертите в региона на туризма " виждат малко по-добри вероятности " за тази година след разтърсванията в първите месеци поради вълната Омикрон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР