Очаква се и община Шумен да обяви бедствено положение заради

...
Очаква се и община Шумен да обяви бедствено положение заради
Коментари Харесай

Очаква се и община Шумен да обяви бедствено положение

Очаква се и община Шумен да разгласи бедствено състояние поради неприятното време. Това разгласи началникът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Александър Джартов пред. 

„ Нощта беше напрегната, екипите ни реагираха на над 317 сигнала , от които 227 свързани с метеорологичните условия. Има голям брой паднали дървета и образували се преспи . Затворени са пътища в Източна България. Токът е пресечен в северната част на Шумен. Във Варна сме евакуирали 70 души, в Шумен 30. Те са били в колите си, достигнато е до тях и са изведени на безвредно място ”, разясни Джартов. И прикани жителите, изключително в източната част на страната, по опция да останат по домовете си. За момента няма прелели реки, увери той.

От полицията оповестяват, че затворен заради снегонавяване е пътят от Шумен към Разград . На пътен възел „ Диамант ” е построен контролно-пропускателен пункт от 23.00 ч. Полицейски чиновници пренасочват водачите по обходен през Търговище маршрут. Изцяло затворен е пътят Шумен-Силистра, в региона на Хитрино заради мощни навявания са се образували снежни преспи. Затворен е и пътят от село Зайчино ореше към Варна. 

Десетки са получените сигнали за закъсали коли , паднали клони и дървета .  Целият разполагаем състав на РДПБЗН- Шумен е мобилизиран и е на терен. Обстановката в северната част на региона е комплицирана, има сигнали за закъсали коли в региона на Каолиново, Нови пазар и Хитрино. 36 са получените сигнали, 12 от които за евакуации, които са осъществени. Има сигнали и за паднали клони и дървета, отработват се предпочитано. Поради мощните снегонавявания и формирани преспи има закъсали три противопожарни автомобила и снегопочистваща техника. 

Работата на избавителните екипи в региона продължава. Поради разкъсан централен електропроводник няма ток в Нови пазар, получени са известия за спряно електроподаване в някои шуменски села.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР