Очаква се хиляди австралийци да отнемат живота си заради финансовия

...
Очаква се хиляди австралийци да отнемат живота си заради финансовия
Коментари Харесай

Австралия заплашена от бум на самоубийствата заради стреса от COVID-19

Очаква се хиляди австралийци да лишават живота си поради финансовия и психически стрес след коронавирусната рецесия, което надалеч ще надвиши броя на смъртните случаи, породени директно от самата болест, предизвестиха специалисти.

Създаден от учени от университета в Сидни модел предвижда спомагателни 750 до 1500 самоубийства годишно в продължение на до пет години вследствие на отрицателното влияние на обществените и стопански ограничавания, наложени за ограничение на разпространяването на ковид.

Това би означавало скок до 50 % на самоубийствата, които преди пандемията са към 3000 годишно.

Очаква се най-силно наранени да бъдат младежите, поради закриването на образователни заведения и банкрутите в туристическия бизнес и сферата на услугите, оставили милиони хора без работа.

" Знаем, че младежите ще бъдат непропорционално наранени от пандемията COVID-19 и ограниченията, които са нужни, с цел да се спре разпространяването на това смъртоносно заболяване ", споделиха от Австралийската здравна асоциация, представени от БГНЕС.

" Тези хора са уязвими от прекарването на психологическия и финансов стрес в кратковременен и дълготраен проект “, обявиха от Асоциацията.

В отговор на отчета министърът на опазването на здравето Грег Хънт съобщи, че държавното управление ще влага спомагателни 500 милиона $ за финансиране на ограничения за възстановяване на психологичното здраве като част от напъните за предварителна защита на самоубийствата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР