Очаква се годишните продажби на електрически превозни средства да нараснат

...
Очаква се годишните продажби на електрически превозни средства да нараснат
Коментари Харесай

Експерти прогнозират бум на продажбите на електромобили до 2040 г.

Очаква се годишните продажби на електрически транспортни средства да набъбнат от 3 милиона на 66 милиона до 2040 година Тези прогнози бяха оповестени в понеделник от Bloomberg. 

След към 20 години, съгласно специалисти, делът на колите с мотори с вътрешно горене ще съставлява едвам 1/3 от пазара. Подобно развиване на събитията, отбелязва организацията, е допустимо с помощта на подобряването на работата на електрическите транспортни средства, развиването на подобаваща инфраструктура, както и политиките на страните, фокусирани върху развиването на екологично чисти транспортни средства. Предполага се, че водачите в прехода към електрически коли ще бъдат Китай и европейските страни, написа изданието, представено от. 

По-рано Министерството на икономическото развиване на Русия създаде и изпрати за утвърждение план на идея за развиване на производството и потреблението на електрически превоз в страната. Според ръководителя на Министерството на индустрията и търговията Денис Мантуров, се чака до 2024 година производството на минимум 28 хиляди електрически транспортни средства, а до 2030 година то ще възлиза минимум на 10% от общото произвеждане. 

Редица от водещите международни производители на коли също оповестиха прехода към производството на електрически коли през идващите години. Американската компания General Motors чака да извърши прехода до 2035 година В околните години английският Jaguar Land Rover и Bentley Motors също имат намерение да се преориентират към производството на такива транспортни средства. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР