Очаква се днес Министерският съвет да приеме новия национален план,

...
Очаква се днес Министерският съвет да приеме новия национален план,
Коментари Харесай

Къде маските ще станат задължителни от понеделник?

Очаква се през днешния ден Министерският съвет да одобри новия народен проект, в който са написани вероятните ограничения. Те може да проработят още от понеделник

Това сподели на брифинг основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, предава.

Ако по този начин върви темпът на повишаване на заболеваемост от COVID-19, още другата седмица може да се разшири кръгът на местата, на които би трябвало да се носят маски.

При 5-6 области, които са влезнали в първия стадий, ограниченията, които се чака да бъдат препоръчани, са напълно "елементарни и леки " - носене на маски наложително единствено на избрани места - лечебни заведения, обществени домове, места, на които се събират повече хора, където има заболели хора, пристигнали да търсят помощ или диагностика.

"Ако се одобри проектът, съм в положение до края на седмицата да направя предложение, то да се направи като заповед на министъра на опазването на здравето и да го изпратим до всички институции. На този стадий маските в градския превоз и магазините са целесъобразни за най-засегнатите области ", съобщи Кунчев.

10 области в страната към този момент са с над 100 инфектирани на 100 000 души. В жълто към този момент са оцветени и Пловдив, и Разград.

Вчера от Министерството на здравеопазването направиха предложение персоналните лекари още веднъж да имат опция да издават посоки за безвъзмездни бързи проби за коронавирус.

Експертите споделят, че бързо ще стигнем до пик на болестта и постепенно ще слизаме от него. Някакви спомагателни ограничения на този стадий няма. Картата на коронавирус, която здравното министерство употребява, с цел да реши дали да стяга ограниченията, демонстрира, че до пет дни още два района ще влязат в Етап 1 на болестта. В този стадий стартират ограниченията, просветителните институции да вземем за пример би трябвало да тестват един път седмично педагогическия и непедагогически в личен състав, всевъзможни визити в музеи и други институции, екскурзии и зелени учебни заведения се анулират.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР