Очаква се да има повече арестуваниДевет души са били арестувани

...
Очаква се да има повече арестуваниДевет души са били арестувани
Коментари Харесай

50 деца спасени от педофилски кръг

Очаква се да има повече задържани
Девет души са били задържани в Тайланд, Австралия и Съединени американски щати и 50 деца са били избавени, откакто следователите от Интерпол са разрушили педофилски кръг, оповестяват от интернационалната полицейска група, представени от БГНЕС.

Очаква се да има повече задържани, до момента в който полицията в близо 60 страни организира следствия по отношение на интервенцията на Интерпол, която стартира преди 2 години в уебсайт в „ тъмната мрежа ”, който има 63 000 консуматори в света.

50 деца бяха избавени след арестите. Полицията се пробва да разпознава и децата, които са на други 100 фотоси, които са били споделяни в тази част от Интернет.

От Интерпол споделят, че интервенцията им " Черна китка " е почнала, откакто са намерили материали, които са били проследени до уебсайт в „ тъмната мрежа ”, където потребителите са употребявали програмен продукт за криптиране, с цел да се скрият.

„ Тъмната мрежа ” може да бъде достигната посредством разнообразни търсачки и потребителите би трябвало да имат точния адрес, с цел да посетят уеб страницата.

Първият арест е бил осъществен при започване на 2018 година, когато главният админ на един от уеб страниците Монтри Салангам е бил арестуван в Тайланд, а различен админ – Река Токпутза е бил арестуван в Австралия.

Част от жертвите на Салангам са били личните му племенници. Той е получил присъда от 146 години затвор.

Токпутза бе наказан на 40 години затвор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР