Очаква се Apple да представи първото си поколение устройство за

...
Очаква се Apple да представи първото си поколение устройство за
Коментари Харесай

Очилата с добавена реалност на Apple ще бъдат първият продукт, който не е повлиян от Стив Джобс

Очаква се Apple да показа първото си потомство устройство за добавена действителност на обичайна си конференция за разработчици през юни тази година. За Тим Кук този дебют ще бъде сериозен тест за неговата валидност като началник на Apple и правоприемник на Стив Джобс, който умря през 2011 година. Всички досегашни артикули на компанията са били повлияни от последния по един или различен метод.

Както изяснява " Файненшъл таймс ", даже часовникът Apple Watch по един или различен метод е повлиян от съоснователя Стив Джобс, да не приказваме за iPhone и iPad. Комплектът за добавена действителност, който ще бъде пуснат на пазара тази година, ще бъдат първата нова продуктова категория, за чието създаване Apple работи извънредно под управлението на Тим Кук и неговите сътрудници. Apple Watch и AirPods, пуснати през 2015 година, разчитат на хрумвания, дефинирани по-рано, а компанията е почнала да построява бъдещия AR/VR хедсет " от нулата " едвам през 2016 година, съгласно източника.
-->
През всичките седем години, изясняват създателите, в Apple е имало битка сред губещия екип по индустриален дизайн и оперативните ръководители, чийто потомък е самият Тим Кук. Дизайнерите са се опитвали да отсрочат оповестяването на комплекта досега, в който технологията разреши основаването на в действителност леко устройство, без да се прави компромис с неговата функционалност. Съдейки по по-ранните разкрития на Bloomberg, който приписваше на първото потомство очила на Apple съществуването на вентилатори в охладителната система, отдалечена батерия и опция за работа без презареждане за не повече от два часа, умерено можем да разчитаме, че последователите на Тим Кук ще побеждават над обичайния снобизъм на дизайнерския екип. Последният, апропо, загуби ръководителя си ветерана дизайнер Джони Айв през 2019 година и от този момент ролята му е разграничена. Междувременно наследникът на Айв Евънс Ханки призна през октомври предходната година, че ще напусне компанията след шест месеца.

Формално от 12-те души във висшия управителен екип на Apple четирима са израснали точно по линия на оперативното ръководство, в това число самият основен изпълнителен шеф Тим Кук. Главният дизайнер Джони Айв в никакъв случай не е имал пълностоен правоприемник. Прагматичният метод наподобява взема връх и Тим Кук се надява да подтиква развиването на един много млад пазарен сегмент с устройство за добавена действителност от първо потомство, което не е най-съвършеното. Дори в случай че Apple успее да продаде единствено 1 милион очила през първата година след дебюта си, това ще подхожда на към 10% от международния пазар на такива устройства. Софтуерната екосистема ще получи подтик в създаването на профилирани приложения, а когато в бъдеще се появи по-усъвършенствана версия на слушалките на Apple, на пазара към този момент ще има обичайно търсене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР