Обзалагаме се, че толкова вкусни солени кифлички като тези не

...
Обзалагаме се, че толкова вкусни солени кифлички като тези не
Коментари Харесай

Картофени кифлички с маслини

Обзалагаме се, че толкоз вкусни солени кифлички като тези не сте опитвали до момента

Необходими Продукти

● картофи - 500 г
● пълнозърнесто брашно - 1 1/2 ч.ч. пшеничено
● маслини - 100 г
● растително сирене - 150 г
● растителен кашкавал - 100 г
● масло - 200 г
● соево мляко - 2 с.л.
● сол - 2 щипки
● яйца - 1 бр. + 1 жълтък / за помазване /
● босилек
● риган
● индийско орехче
● олио - или зехтин
● сусам - за поръсване

Начин на подготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. След това се заливат с вода, прибавя се една щипка сол и няколко капки олио/зехтин. Картофите се поставят да се варят.

През това време се махат костилките на маслините и се режат на дребни части. Кашкавалът и сиренето се настъргват. Когато картофите са подготвени се смъкват от котлона и се отцеждат.

В дълбока купа се намачкват картофите и към тях се прибавя разтопеното краве масло. Картофите се разбъркват. Прибавят се нарязаните маслини и настърганите кашкавал и сирене. Разбърква се хубаво. След това се прибавя яйцето, соевото мляко и подправките. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се разточва на плота и благодарение на похлупак на тенджера се изрязва кръг. Полученият кръг се разрязва на 6 или 8 триъгълника.

Триъгълниците се навиват на кифличка и се поставят в тава, която е застлана с хартия за печене. Същото се повтаря и с другите триъгълници. В обособена купичка се разрушават жълтъка, малко олио / зехтин и малко вода. С тази примес помазваме кифличките и ги посипвам със сусам.

Пекат се в авансово загрята фурна на 180-200 градуса, за към 25-30 минути. След като са подготвени се поръсват леко с вода и се завиват с чиста забрадка за към 5-10 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР