Обявените средства по ОП Иновации и конкурентоспособност“, която се управлява

...
Обявените средства по ОП Иновации и конкурентоспособност“, която се управлява
Коментари Харесай

Над 1,4 млрд. лв. са договорени по ОП Иновации и конкурентоспособност“

Обявените средства по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “, която се ръководи от Министерството на стопанската система, към този момент възлизат на 1.8 милиарда лв.. Към момента се подписват по близо 2 контракта дневно като подписаните към този момент са над 1500. Благодарение на програмата късмет да получат свежи пари имат от ден на ден компании. Колко са съумели да се възползват и какво следва?

Над 1 милиард и 400 милиона лв. са контрактувани по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, ръководена от Министерството на стопанската система от стартирането й през 2015 година до момента. Една трета от парите към този момент даже са разплатени.
Александър Манолев, зам.-министър на стопанската система: Това, което е реализирано все още е над половин милиард лв. в българските предприятия, непосредствено в българската стопанска система или приблизително по 500 хиляди лв. дневно са влизали в българския бизнес, което покачва в огромна степен конкурентоспособността на стопанската система ни.
Изпълнението по някои от програмните оси даже надминава 200%, демонстрират данните на икономическото министерство, което значи преизпълнение за вложенията на предприятията.
Владимир Каролев, икономист: Нямаше такава палитра от ограничения, това беше реализирано от този екип и в действителност сега има както се споделя, за всеки по нещо.
Новата процедура, която следва да бъде оповестена от началото на идващия месец ще бъде в помощ на новостартиращите компании.
Александър Манолев, зам.-министър на стопанската система: Програмата за предприемачество е предопределена за млади компании до две години - микро, макро и междинни предприятия с новаторски, креативен хрумвания, за създаване на нови артикули, тъй че стартъпи, които ще бъдат финансирани в разнообразни браншове.  Александър Манолев: България е на пето място в Европа по растеж на износа Александър Манолев: България е на пето място в Европа по растеж на износа
По растеж на износа България е на пето място в Европа, икономическият растеж ще надмине 4%, което е двойно по-високо от междинната стойност за Европейски Съюз, има увели...

Предимство както и до момента по една част от програмата ще има за сдруженията от Северозападна България като задачата на икономическото министерство е посредством Оперативна стратегия Иновации и конкурентоспособност, да насърчи бизнеса в най-изоставащият регион на Европа.
Ивелина Пенева, шеф на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “: През декември ще бъде оповестена за ново публично разискване, ще чакаме вашите мнения по оферти план на процедурата. Общият бюджет е 67 млн. евро.
Допълнителен запас планува и Оперативната стратегия " Инициатива за Малки и междинни предприятия ", която още веднъж е ръководена от Министерството на стопанската система.

Калин Маринов, заместник-главен шеф на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност ”: Европейският запас, зает от европейския фонд е в размер на 102 млн. евро, с спомагателни гаранции от европейската капиталова банка и европейския капиталов фонд.
Финансирането ще се реализира през десетте банки сътрудници на самодейността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР