Обявени са две нови огнища на болестта африканска чума по

...
Обявени са две нови огнища на болестта африканска чума по
Коментари Харесай

Две нови огнища на африканска чума

Обявени са две нови огнища на заболяването африканска чума по свинете (АЧС) в област Шумен, оповестиха от Областната администрация. Със Заповед РД 11-2006/10.10.2019г. на шефа на Българската организация по сигурност на храните е разгласен първично зародил случай на заболяването африканска чума при диви прасета в землището на село Менгишево, община Върбица.

Потвърдени са позитивни проби за вируса на АЧС за откритите на 6 и 7 октомври 2019 година 19 натрупа на диви прасета в региона. Със заповедта е избрана инфектирана зона към установения случай и са подхванати всички нужни ограничения, според „ Указания “, одобрени със Заповед №РД 48-61/01.10.2019г. на министъра на земеделието, храните и горите.

В момента е стартирано осъществяването на всички инструкции по отношение на ограниченията за биосигурност. Служители на Североизточно държавно дружество Шумен и Държавно горско стопанство-Върбица работят по осъществяването на напътствията, в съгласие с Областната дирекция по сигурност на храните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР