Обвиняват в шаманство и красавицата, заради която крал Едуард абдикира,

...
Обвиняват в шаманство и красавицата, заради която крал Едуард абдикира,
Коментари Харесай

По какво си приличат Меган и Уолис

Обвиняват в шаманство и хубавицата, поради която крал Едуард абдикира, и актрисата от " Костюмари "

Някой от английските публицисти бе споделил, че херцозите Уиндзор – абдикиралият поради обичаната си крал Едуард и самата Уолис Симпсън, са се обърнали в гроба си, който е на територията на Фрогмор котидж. На Меган Маркъл, която никак не е на „ ти “ с кралската и изобщо с европейската история, евентуално са й споделили, че я съпоставят с дамата, която през 40-те години прекатурва Англия с хастара на открито. Ясно е, че и двете са американки, и двете имат някогашни законни сътрудници зад тила си – Уолис даже трима, преди да се омъжат за своя принц. Като съвсем невръстна госпожица Симпсън се пробва да ожени за себе си паралия на име Ърл Спенсър, с цел да се разведе с него след година – толкоз му давали лекарите поради хроничния му алкохолизъм. Но се омъжва за Ернст Симпсън и се разделя с него след 9 години брак – първият бракоразвод в нейната фамилия за 300 години.  
И калифорнийската хитруша Меган, и жителката на Балтимор Уолис срещат бъдещите си съпрузи, когато са по на 34. И двете не знаят нищо за  тях, преди да изкочат на пътя им. „ Що за странна нация – всеки с интерес следи какво се случва с кралските особи, които са искрено скучни. Това не мога да го схвана “, ще напише години по-късно Уолис. А на вечеринката в дома на графиня Фурнес, настоящата държанка на Едуард през 1931 година, той разисква с преди малко показаната му Уолис неналичието на централно отопление в Англия. „ Очаквах повече от принца на Уелс “, споделя му пренебрежително американката.  В изявление за канадска телевизия от 2015-а Меган не може да отговори на въпрос от викторина: Кого бихте избрали – Уилям или Хари? Подсказват й, че би трябвало да уточни ергена сред тях, само че тя даже не знае кой от двамата към момента е свободен. В последната минута някой й прошепва: Хари. В този миг Маркъл си спомня, че това е по-малкият наследник на починалата принцеса Даяна – и нищо повече.
Нито Уолис, нито Меган са наясно какво ще им се случи, когато попадат в Лондон. Те не се вълнуват нито от традицията, нито от възприятието за комизъм, нито от любовта на поданиците към военната история, нито от гордостта им от националния байрак, нито от страста им към кучетата и конете.  Но до момента в който в двора посрещат Уолис на нож, Меган е топло призната още преди сватбата – разхожда се на разположение с Хари, поддържа връзка с първите му братовчедки Евгения и Беатрис, а на Коледа преди венчавката даже беше поканена в Сандригам. Тогава - о, знамение - бъдещата херцогиня беше удостоена накратко в празничната тирада на Кралицата. На тази Коледа обаче фотографията на Меган, Хари и Арчи отсъстваше от бюрото на Елизабет Втора, от което тя поздрави поданиците си.
И до момента в който ужасните мнения за Уолис стартират незабавно в Лондон, то Меган чак в този момент си сподели плебейските рога. Мария, майката на Едуард – бабата на Елизабет Втора, назовава Симпсън „ магьосница и вълшебница “, въпреки че решението за абдикация е единствено негово и когато самата Уолис го чува по радиото, избухва в сълзи: „ Какъв простак! “. Някои от министрите я считат за нацистки сътрудник, а други – за жена, която владее източни и екзотични техники за специфичен секс, усвоени в бордеите на Шанхай и Хонконг. През 1936-а сочат Уолис за единствената виновница за конституционната рецесия. Меган няма да има сходен шанс, защото Хари действително не би могъл да цари – той е номер 6 на „ опашката “ пред трона. Но по тази причина пък към този момент я подозират, че и тя като Уолис е прибягнала до шаманства – Хари я гледа като зомбирана хрътка господаря си, когато Маркъл проповядва, че с „ йога, слънце и авокадо “ може да реши всички проблеми в живота.  
Уолис Симпсън е от семейство, което натрупа положение от робския труд до 1865 година, когато е неразрешен. Тя пораства измежду тъмнокожи бавачки и прислужници. В персоналната си преписка херцогинята на Уиндзор назовава афроамериканците „ негри “ и ги приема само като обслужващ личен състав. Тя ще опише, че за първи път е подала ръка на афроамериканец през Втората международна война, когато съпровожда брачна половинка си на Бахамите. Меган пък е споделяла, че в Холивуд не й провървяло, тъй като не била задоволително черна за черните функции и задоволително бяла за белите. Като дете постоянно приемали майка й Дория за нейната черна бавачка, а когато по-късно я взимала от учебно заведение, децата намерено коментирали, че е щерка на негърка.       
Ако Уолис и Меган си наподобяват изрично в нещо, то това е модата. И двете имат безусловно прецизен усет. Симпсън се облича в „ Живанши “ и „ Диор “ – както се поставя на херцогиня. Именно от нейния дрешник потегля нарицателното „ Уиндзорски жанр “. Но Маркъл, която се омъжи в тоалет на " Живанши ", в никакъв случай няма да доближи финеса на другите две холивудски хубавици, получили брачна халка от принцове – Грейс Кели от Рение Трети от Монако и Рита Хейуърт от Али Хан от Мароко.    

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР