Обвиняем за купуване на гласове отива на съд. Районната прокуратура

...
Обвиняем за купуване на гласове отива на съд. Районната прокуратура
Коментари Харесай

Обвиняем за купуване на гласове отива на съд


Обвиняем за пазаруване на гласове отива на съд. Районната прокуратура в Монтана е внесла обвинителен акт за мъж, задържан предходната седмица.

След извършено бързо произвеждане е импортиран за разглеждане в съда обвинителен акт против А.З. на 64 години, притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 167, алинея 2, вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

През октомври 2023 година А.З. се присъединил в предизборна акция на плануваните за 29 октомври избори за органи на локалната власт и самоуправление – кметове и общински съветници. Започнал да склонява негови познати да гласоподават по тъкмо избран метод, като предложил за това имотна полза, осведомиха от прокуратурата.

В хода на следствието са събрани доказателства, че обвиненият предложил и дал на пет лица в Берковица парични суми в размер на по 50 лв. на всеки. Кандидатите за длъжности в органите на локалното самоуправление, които той посочвал при пазаруването на гласове, били от разнообразни политически партии. По делото е осъществено претършуване и изземване, разпитани са очевидци, направени са графологична и видеотехническа експертиза. Предстои делото да продължи в съда.
Още по тематиката:
 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР