Обвинителен акт срещу 40-годишният Д.Т. от Варна внесе в съда

...
Обвинителен акт срещу 40-годишният Д.Т. от Варна внесе в съда
Коментари Харесай

Див екшън във Варна: Мъж успя да затвори в мазето злодей, той се измъкна и от полицията

Обвинителен акт против 40-годишният Д.Т. от Варна внесе в съда Районна прокуратура – Варна. Той е упрекнат в това, че лишил непознати движими движимости с желанието незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ – закононарушение по чл.198, ал.1 от Наказателен кодекс. За осъщественото от него законът планува наказване „лишаване от независимост “ за период от три до 10 години, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

На 19 март 2022 година, до момента в който се намира в избените пространства на блока, в който живее, мъж от Варна бил атакуван от чужд. Оказало се, че Д.Т. го забелязал минути по-рано и го наблюдавал с желанието да го ограби.

Докато мъжът отключвал своето помещение, обвиненият се възползвал от това, че той не го вижда, и го блъснал няколко пъти в тил. Изненадан от случилото се мъжът не съумял да се отбрани. 39-годишният тогава Д.Т. издърпал от ръцете му торба, съдържаща мобилен телефон, портфейл с пари, документи и банкови карти, като използвал мощ и даже скъсал дръжката й.

Пострадалият бързо се съвзел от шока, измъкнал се от ударите и затворил врата на избата си, като оставил вътре нападателя. Заключил го и потърсил помощ от комшия, с цел да може да се оправи с него. При опит да го изведат, с цел да алармират полицията за случилото се, Д.Т. още веднъж показал експанзия и съумял да избяга. По-късно бил издирен и арестуван от органите на реда.

Обвиняемият не е прочут на органите на реда и не е осъждан. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР