Обвинител номер 1 представя пред депутатите от правната комисия на

...
Обвинител номер 1 представя пред депутатите от правната комисия на
Коментари Харесай

Гешев: Целта е да бъда свален от поста

Обвинител номер 1 показва пред депутатите от правната комисия на Народно събрание доклад на прокуратурата.

В отчета от 63 страници се застъпват тематиките за прекъсването на метрото на станцията на Ректората от протестиращи, сбирката от артефакти на Васил Божков и противозаконните сметища.

Отчита се, че от 91 335 решени досъдебни производства - прекъснати са 45 282. Спрени са други 25 232, от които 20 560 заради неразкриване на причинителя. Внесени в съда са 18 351 досъдебни производства.

Гешев съобщи пред правната комисия, че политическата цел е да бъде свален от поста, само че няма никаква възможност да извърши закононарушение, до момента в който извършва служебните си отговорности.

Проверени са над 5000 учебни региона. Извършени са над 8623 инспекции, вследствие на тях са формирани 3 293 досъдебни производства. Около образователни заведения в цялата страна са иззети над 674 кг марихуана, над 6 кг хероин и над 19 кг амфетамин в разнообразни разфасовки, сподели той. По думите му тези количества не са впечатляващи, само че евентуално е щяло да бъдат продадени на българските деца. 

Главният прокурор акцентира, че другият проблем, пред който се е изправила прокуратурата е ръководство на МПС след приложимост на опиати. " Проблемът е сериозен, тъй като по българските пътища се води война, в която загиват повече български жители, в сравнение с в един боен спор

Той акцентира, че от 16 000 произшествия годишни, 10 000 са с присъединяване на водачи, използвали опиати. " Никой не е застрахован от това, да му се случи това, което се случи на журналиста Милен Цветков или на една жена, която изпълняваше служебните си отговорности край Самоков ", сподели още основният прокурор.

Относно делото КТБ Гешев изясни, че не е осведомен с детайлите. „ За лицата, за които бяха открити доказателства, че са направили закононарушение, беше импортиран обвинителен акт, който е над 10000 страници.

Предвид българския углавен развой, това беше разпечатано в 20 хартиени копия. Това не се случва в нито една страна в Европейски Съюз и не е тъй като това се е желало на мен или сътрудниците, а тъй като се изисква от българското законодателство ”, изясни Гешев
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР