Обвиненията за историческите връзки на Силвио Берлускони Силвио Берлускони -

...
Обвиненията за историческите връзки на Силвио Берлускони Силвио Берлускони -
Коментари Харесай

Обвиниха Берлускони във връзки с Коза ностра

Обвиненията за историческите връзки на Силвио Берлускони Силвио Берлускони - италиански политик и бизнесмен, притежател на ФК... към профила с доближен на мафията в Сицилия са обновени от политически противник в последните дни на предизборната акция, написа "Гардиън ".

На 4 март Италия ще организира парламентарни избори. Алесандро ди Батиста от Движение "Пет звезди " прикани почитателите си в "Туитър " да споделят рецензията си по адрес на някогашния министър председател. По-рано този месец Батиста изнесе тирада, по време на която цитира решение на съда против дългогодишния консултант на Берлукосни и създател на "Форца Италия " Марчело Дел'Утри, който е в пандиза за връзки с Коза ностра.

Атаката против Берлускони за връзките му с проведената престъпност отразява и борбата за гласовете в Южна Италия, която е сред дясноцентристката коалиция на някогашния министър председател и популисткото придвижване, което на предходни избори получи огромна поддръжка, само че наподобява, че в този момент губи. Батиста упрекна Берлускони, че е "направил мафията по-силна " през 90-те години на XX век, когато мафията беше във война с италианската страна. Тогава са убити топ прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Според него "затворът е единственото място, което принадлежи на господин Берлускони ".

Бившият министър председател отхвърля да има връзки с проведената престъпност. Берлускони влиза в политиката благодарение на Марчело Дел'Утри, който в този момент е в пандиза поради това, че е бил "посланик " на Коза ностра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР