Обвиненият в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Стамболийски Рангел

...
Обвиненият в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Стамболийски Рангел
Коментари Харесай

Арестуваха 19-годишни близнаци. Единият превозвал труп на убит, другият осигурил лопата за заравянето му

Обвиненият в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Стамболийски Рангел Бизюрев помолил близнаците Валентин и Борислав Динкови да му оказват помощ да укрие натрупа му. Те се съгласили, въпреки да знаели, че става дума за закононарушение, и то осъществено по нечовечен метод. Това заяви зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. Държа да подчертая, че братята не са съучастници в убийството, добави той.

Борислав обезпечил превозването на тялото с автомобил, а Валентин донесъл кирка и лопата, с цел да бъде изкопана дупка, в която да бъде положено. След това примъкнали строителни материали от близкото бунище, с цел да прикрият следите. После помогнали на Рангел да се укрие, като го закарали до дома му, изясни наблюдаващият прокурор Димитър Костов. Събраните досега доказателства сочат, че близнаците не са се уговорили с Бизюрев авансово да му оказват помощ да укрие натрупа на Малинов.

Братята също са създали опит да се укрият, само че несполучлив. Двамата са арестувани към 14 ч. през днешния ден, отново през днешния ден ще бъдат привлечени като обвинени за персонално укривателство и арестувани за 72 ч. За това закононарушение законът планува до 5 година затвор.

Разследването продължава и на този стадий се ревизира има ли и други забъркани в закононарушението, както хората в Цалапица подозират.

Припомняме, че откакто в продължение на 7 дни бе в неопределеност, Димитър Малинов бе открит заровен в покрайнините на Цалапица. В селото бил, с цел да се види с майка си, която живее там. Съдебно-медицинската експертиза е безапелационна, че става въпрос гибелен побой.

Обвиняем в жестокото закононарушение е 30-годишният Рангел Бизюрев, който към момента не е открит. За него е издадена европейска заповед за арест. По данни на проверяващите той се намира в Германия, защото е отлетял за там още на 24 юли, оповестява 24plovdiv.bg.

След новината за убийството жителите на Цалапица започнаха митинги с гледище да бъдат задържани и другите, които са забъркани в закононарушението, като посочваха близнаците Валентин и Борислав. Хората считат, че има и още съпричастни към убийството, и излизат на митинг и довечера. Те желаят да бъде разкрита цялостната истина за трагичната гибел на Димитър Малинов.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР