Обвиненият в сексуален тормоз и изнасилвания холивудски продуцент Харви Уайнстийн

...
Обвиненият в сексуален тормоз и изнасилвания холивудски продуцент Харви Уайнстийн
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн получи 23 години затвор

Обвиненият в полов тормоз и изнасилвания холивудски продуцент Харви Уайнстийн бе наказан на 23 години затвор, оповестява РИА Новости.

Подсъдимият се появи в залата на нюйоркския съд в инвалидна количка и с белезници. По-рано беше обявено, че той е бил подложен на интервенция за слагане на стент на сърцето.

Той бе приет за отговорен на 24 февруари за незаконен полов акт и за обезчестяване. По първото обвиняване арбитър Джеймс Бърк отсъди наказване от 20 години отнемане от независимост, а по второто – три години отнемане от независимост.

Двете присъди ще се изпълнят поредно, което значи, че Уайнстийн, който е на 67 година, първо би трябвало да излежи присъдата от 20 година затвор, преди да изтърпи наказването си от 3 година затвор.

В същото време Уайнстийн беше оневинен по три други обвинявания против него, по отношение на които беше застрашен от пожизнен затвор.

Големият скандал избухна в Холивуд, когато Уайнстийн беше упрекнат в тормоз на десетки дами, сред които известни актриси като Анджелина Джоли, Ума Търман и Ашли Джъд. След обвиняванията той беше уволнен от личната си компания и управляващите в Ню Йорк започнаха следствие против него. Самият Уайнстийн отхвърли обвиняванията.

На правосъдното съвещание през днешния ден бе разкрита преписка на скандалния продуцент с екип от негови помощници. Уайнстийн реагирал прочувствено на анонс за идна обява в „ Нешънал Инкуайърър “, в която Дженифър Анистън го упреква в полов тормоз. В отговор той подрежда на екипа си актрисата „ да бъде убита “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР