Обвиненият, че изнесъл в брой на 53 млн. лева от

...
Обвиненият, че изнесъл в брой на 53 млн. лева от
Коментари Харесай

Колев даде показания за Хемус пред съдия. Ето какви хора издаде?

Обвиненият, че изнесъл в брой на 53 млн. лв. от парите за строителството на автомагистрала " Хемус " Борислав Колев даде показания пред арбитър преди минути.

Това стана  откакто през вчерашния ден се срещна с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, а на разпита му в Прокуратурата участва Обвинител №1 Иван Гешев.

Разпитът беше разгласен от Софийската градска прокуратура, където се води следствието за пране на близо 53 милиона лв., предопределени за Лот 5 на автомагистралата.

Бившият интернационален арбитър по футбол Борислав Колев, поради който беше последното разтягане на връзките сред Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, пожела да приказва за схемата, по която били отклонени милионите от " Хемус ", когато Софийският апелативен съд постанови непрекъснатото му задържане.

Все още не е ясно при какви условия се е състояла срещата му с Бойко Рашков, само че е ясно, че вътрешният министър първи е чул имената, които по-късно Колев е споделил и в наличието на основния прокурор Иван Гешев, заяви БНР.

За имената от държавното обвиняване категорично прецизираха, че не били на обществено известни персони.

На органите на Министерство на вътрешните работи е било разпоредено да издирят лицата, както и обвързваните с тях компании.

От Прокуратурата заявиха решителност, в случай че бъдат събрани доказателства и за други забъркани в схемата за източване на милиони от автомагистрала " Хемус ", те да бъдат упрекнати и да им бъдат наложени съответстващи на тежестта на действието им ограничения за неотклонение.

Разпитът на Колев пред арбитър беше обявен от Прокурарата със " закрепване на обясненията му ".

От там оповестиха, че Борислав Колев е изискал да бъдат свалени обвиняванията му и да не му бъде търсена отговорност за присъединяване в незаконната скица.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР