Обстрелът в близост да украинската Запорожка АЕЦ беше подновен и

...
Обстрелът в близост да украинската Запорожка АЕЦ беше подновен и
Коментари Харесай

Киев предупреди, че може да затвори Запорожката АЕЦ

Обстрелът наоколо да украинската Запорожка АЕЦ беше възобновен и Киев предизвести, че може да затвори централата, с цел да се избегне злополука. А Организация на обединените нации разгласи, че има достоверни обвинявания, че съветските сили са преселвали деца от Украйна в Русия за осиновяване като част от огромното предислоциране и депортации на хора. Темата беше разисквана на съвещание на Съвета за сигурност. Русия разгласи обвиняванията за " неоснователни ".

От украинската войска оповестяват, че няколко села наоколо да нуклеарното оборудване са подложени на масиран обстрел през последните 24 часа до тази заран.

През нощта съветски ракети и тежка артилерия бяха ориентирани против близкия град Никопол, ситуиран от другата страна на река Днепър против Запорожката АЕЦ. Енергодар, където е ситуирана централата, е без ток поради съветска офанзива, настояват украинските управляващи. Назначените от Русия представители на администрацията в Енергодар настояват, че няма офанзиви в града, единствено прелитат дронове. В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации отношението на Русия към малолетните в Украйна беше във фокуса на диалозите.

" Има достоверни обвинявания за принудително преселване на деца в окупирани от съветските сили територии или в самата Русия. Загрижени сме, че съветските управляващи са одобрили опростена процедура за даване на съветско поданство на деца, лишени от родителска грижа и тези деца могат да бъдат осиновявани от съветски фамилии. Според 50-ти член от Четвъртата Женевска спогодба, Руската федерация няма право да трансформира статута на такива деца, както и националността им ", съобщи Илзе Брандс-Кехрис от службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида. Тя заяви още, че съветските сили организират интервенция на " пречистване " в окупираните територии с практики, които нарушават правата на индивида - претършуване, в някои случаи събличане на хората, подробни разпити за фамилни връзки, политически възгледи и принадлежност.

Преглеждат се и мобилните телефони на хората, вземат се пръстови отпечатъци. Руският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя разгласи обвиняванията като неоснователни и съобщи, че украинците бягат от страната си, с цел да се спасят от незаконния режим в Киев.

От украинската войска поеха отговорност за поредицата удари, нанесени през август, против съветски бази на анексирания Кримски полуостров, в това число за серията от гърмежи във военновъздушната база " Саки ".

Досега Украйна единствено намекваше за присъединяване си. В американската база " Рамщайн " в Германия се събира през днешния ден Контактната група по въпросите на защитата на Украйна. Начело на полемиките във по този начин наречените формат " Рамщайн - 5 " е американският министър на защитата, поканени са военни министри от целия свят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР