Обстановката в община Самоков е сложна заради много паднали дървета

...
Обстановката в община Самоков е сложна заради много паднали дървета
Коментари Харесай

На 60 километра от София е ад – няма ток, няма вода, падат дървета! Иде ли това към столицата?

Обстановката в община Самоков е комплицирана поради доста паднали дървета по пътищата за София, Ихтиман, Боровец и Мальовица, оповестиха от Общинската администрация.
Екипите на снегопочистващите компании не престават да работят, с цел да се обезпечи проходимостта на довеждащата инфраструктура и на улиците в Самоков. Както през миналата нощ, по този начин и все още кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов управлява на терен работата на съответните компании и служби. Той е в непрекъсната връзка с управлението на снегопочистващата компания за Самоков и селата, както и с Областното пътно ръководство, с цел да подсигурява положителната съгласуваност и организация на активността, показват от Община Самоков.От Общината показаха телефонен номер, на който жителите могат да звънят при повреди – 0884177377.
От Областно пътно ръководство осведомиха, че дружно с екипите на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” работят по отстраняването им. Поради огромния брой дървета на пътя, работата ще продължи през целия ден.
През цялата нощ работиха машините на снегопочистващата компания за улиците в града, с цел да обезпечат напредването в Самоков в зимния условия.
Към момента основните улици са проходими, работи се по почистването на дребните улици в кварталите. По селата контролът по снегопочистването се реализира от кмета на съответното обитаемо място.
През нощта е прекратено електрозахранването в няколко обитаеми места и в курорта Боровец.
Без ток все още към момента са вилните зони край язовир Искър и селата Клисура, Ново село, Шипочан и част от Ярлово. Поради труднодостъпния терен и голям брой прекратени кабели, работата на спешните екипи напредва по-бавно, показват още от Общинската администрация.
Към екипите на „ Енергоразпределителни мрежи Запад ” – клон Самоков са се включили и екипи от Ботевград за навреме премахване на проблемите по мрежата.
Движението по пътя Самоков – Дупница се реализира в едната лента, преди влизане в село Клисура, от страната на град Самоков. Движението е затруднено в този регион поради снегонавяване и паднали клони.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР