Общото събрание на Софийския университет Св. Климент Охридски може да

...
Общото събрание на Софийския университет Св. Климент Охридски може да
Коментари Харесай

Общото събрание на Софийския университет може да се събере извънредно

Общото заседание на Софийския университет " Св. Климент Охридски " може да се събере изключително, с цел да разиска кадровата политика, финансовото положение, ръководството на собствеността и влошения имидж на висшето учебно заведение. В момента върви подписка за свикването на управническия орган, сподели пред БНР проф. Тинко Тинчев, който е ръководител на Общото заседание.

Тинчев изясни, че не знае кой е основател на подписката. За да бъде тя сполучлива, би трябвало да се подпишат над 100 души - над ¼ от 400-те членове на общото заседание. 76 на 100 от членовете на Общото заседание са професори и доценти, 14% основни асистенти, 2% докторанти, 13 на 100 - студенти и 1% - административен и спомагателен личен състав.

Според правилника на Софийския университет Общото заседание би трябвало да се събира най-малко един път годишно. Редовното съвещание е планувано за края на ноември.

Напрежението в Софийския университет набъбна, откакто за следващ път стана ясно, че висшето учебно заведение има проблеми с ръководството на финансите и парцелите си. На няколко пъти ректорът Анастас Герджиков изясни, че казусът е в дългогодишната липса на електронна система за следене на финансите, както и в това, че няма връзка сред счетоводствата на обособените факултети и централното управление.

Преди няколко седмици член на Академичния съвет на университета съобщи, че хората на една и съща служба в Алма матер получават друго заплащане.

В същото време за поредна година в най-големия университет в България остават свободни места след постоянните класирания и се постанова бройките да се запълват с спомагателни благоприятни условия за банкет. Според ректора въпреки всичко има усъвършенстване на обстановката, защото кандидат-студентите през тази година били повече от миналата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР