Общото събрание на ООН избра днес Чехия за член на

...
Общото събрание на ООН избра днес Чехия за член на
Коментари Харесай

Чехия бе избрана за член на Съвета на ООН по правата на човека на мястото на Русия

Общото заседание на Организация на обединените нации избра през днешния ден Чехия за член на Съвета по правата на индивида на мястото на Русия, която предишния месец напусна 47-членния орган на Организация на обединените нации незабавно откакто участието ѝ бе замразено поради нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5164
Русия бе във втората година от своя тригодишен мандат в правозащитната организация на Организация на обединените нации и Чехия ще довърши този мандат. Решенията на Съвета не са юридически наложителни за осъществяване, само че имат политическа стойност и могат да доведат до следствия.

Кандидатурата на Чехия бе утвърдена със 157 гласа, а представителите на 23 страни се въздържаха. Чехия встъпва неотложно като член на Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида със седалище в Женева. В четвъртък правозащитната организация на Организация на обединените нации има съвещание, отдадено на събитията в Украйна и в частност на известията за огромен брой починали при съветската блокада на източния украински град Мариупол.

През 2011 година Либия бе изключена от Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида поради насилието против стачкуващи, осъществявано от режима на тогавашния либийски водач Муамар Кадафи, напомни Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР