Общото събрание на акционерите на ИТ компанията Алтерко“ АД увеличи

...
Общото събрание на акционерите на ИТ компанията Алтерко“ АД увеличи
Коментари Харесай

„Алтерко“ ще изкупи обратно до 80 000 собствени акции

Общото заседание на акционерите на ИТ компанията „ Алтерко “ АД усили броя на членовете на съвета на шефовете от три на пет. Заедно с това е доказано присъединяване на актуалните мениджъри в борда и назначението  на нови членове: Волфганг Кирш и Грегор Бийлер.
Акционерите са одобрили промени в Политиката за възнагражденията, както и промени и допълнения в устава на сдружението.
Общото заседание на „ Алтерко “ е одобрило изискванията за назад изкупуване на до 80 000 лични акции до 31 декември тази година на цена в диапазона от 15 до 30 лева за акция. Обратното
изкупуване може да бъде осъществено едновременно или на части в една или няколко процедури за назад изкупуване (до постигане на оптималния брой акции) от компанията и/или от някое от
неговите дъщерни сдружения посредством капиталов медиатор от всеки акционер посредством борсови и/или извънборсови покупко-продажби. Съветът на шефовете е акредитиран да дефинира всички други характерни параметри по тази процедура.
В сходство с решението на общото заседание на акционерите и Устава на сдружението, на следващо съвещание съветът на шефовете е назначил Волфганг Кирш и Димитър Димитров за основни изпълнителни шефове на " Алтерко " АД.

Основният бизнес на компанията е създаване на устройства от бранша на „ интернет на нещата “, или IoT, които тя развива от 2013 година. През 2015-а е основана една от водещите компании в фамилията на " Алтерко " - дъщерната компания " Алтерко Роботикс ".

От декември 2016 година, " Алтерко " е обществена компания и акциите на холдинга се търгуват на " Българска фондова борса " АД.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР