Общоприетото схващане, че опитите за потискане на негативните мисли са

...
Общоприетото схващане, че опитите за потискане на негативните мисли са
Коментари Харесай

Проучване: Потискането на негативните мисли може да е благоприятно за психичното здраве

Общоприетото разбиране, че опитите за угнетяване на отрицателните мисли са нездравословни за нашето психологично здраве, може да е неправилно, сподели изследване на учени от университета Кембридж, за което заяви електронното издание „ Медикъл експрес “.

Изследователи от звеното за когнитивни и мозъчни науки към Съвета за медицински проучвания на Англия образоваха 120 доброволци от целия свят по какъв начин да потискат мислите за отрицателни събития, които ги тревожат. Учените откриха, че тези мисли освен стават по-бледи, само че и че психологичното здраве на участниците също се усъвършенства като резултат, добавя Българска телеграфна агенция.

„ Всички сме осведомени с концепцията на Фройд, че в случай че потискаме възприятията или мислите си, тогава тези мисли остават в подсъзнанието ни, въздействат пагубно на държанието и благосъстоянието ни “, сподели проф. Майкъл Андерсън.

„ Смисълът на психотерапията е да изкопчи тези мисли, с цел да може човек да се оправи с тях и да ги лиши от силата им. През последните години ни беше казано, че потискането на мислите е неефективно и че в действителност кара хората да се отдават още повече на тези мисли – това е класическата концепция „ Не мислете за розов слон “. “

„ Поради пандемията виждахме нужда в общността си да помогнем на хората да се оправят с възходящата тревога. Вече имаше рецесия на психологичното здраве, скрита зараза от психологични проблеми, и това се утежняваше. Така че на този декор взехме решение да забележим дали можем да помогнем на хората да се оправят по-добре “, сподели доктор Зулкайда Мамат, която по време на изследването е докторант в колежа Тринити в Кембридж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР