Общокитайското събрание на народните представители (ОСНП) и Китайският народен политически

...
Общокитайското събрание на народните представители (ОСНП) и Китайският народен политически
Коментари Харесай

Български коментатори очакват с повишен интерес сесиите на ОСНП и НК на КНПКС

Общокитайското заседание на народните представители (ОСНП) и Китайският национален политически съвещателен съвет (КНПКС) са значими институционални носители на правилото за национална народна власт в целия развой. Техните сесии са значима платформа за събиране на отзиви, политически съвещания, създаване на консенсус и сформиране на проекти за развиване. Тазгодишните сесии на ОСНП и Националния комитет на КНПКС са първите след 20-ия конгрес на ККП и издигнатата на него концепция за рационализация в китайски жанр. Първите сесии на 14-ото ОСНП на 14-ия Наказателен кодекс на КНПКС ще оставят диря в политическия живот на китайската страна и общество, само че те ще имат значение и за останалия свят, и това води до нараснал интерес към тях, в това число от български коментатори.

„ Двете сесии “ са специфичност в устройството на китайската страна,  и този път ще имат доста по-голямо от предходни сесии значение. Става дума за това, че сега светът се намира в една извънредно комплицирана геополитическа конюнктура. И в Китай – като велика мощ, изключително откакто мина основния партиен конгрес,  на който, на процедура, водачът Си Дзинпин сподели „ Напред, Китай! “ –сега към този момент виждаме по какъв начин трите клона на управляващите в страната ще бъдат синхронизирани, по какъв начин ще бъдат готови по този начин, че да посрещнат провокациите, които предстоят. На форумите ще бъде изработен доклад за това какво е свършено досега, само че за мен най-важното в тази ситуация е това, че ще бъдат направени кадрови промени, някои от които ще бъдат основни. Не е загадка, че министър председателят няма да бъде същият, кой ще бъде на неговото място ще разберем напълно скоро, защото събитието ще се състои напълно скоро – при започване на март “, споделя господин Боян Чуков. „ Но по този начин или другояче, Китай ще бъде квалифициран да посрещне провокациите, които стоят пред него идната година, а също и през идващото десетилетие. За мен това е основно мероприятие в най-новата история на Китай “, прибавя той.



„ Китай е незаобиколим геополитически фактор и заради това, пътят по който поема страната в този предопределен за света  миг, без подозрение ще окаже въздействие върху развиването на събитията в световен мащаб “, споделя ръководителят на Българска политическа партия „ Свобода “ Владимир Симеонов. „ Предполага се, че през актуалната година  участниците във форума ще дискутират ролята, смисъла и фактическите изгоди от отварянето на китайската стопанска система към света. Възраждането на китайската стопанска система в този миг е неизбежно, тъй като Китай не може да бъде незаобиколим геополитически фактор, а в този момент, с отварянето на китайската икономика  към редица страни в разнообразни елементи на света, неговото значение ще стане неоспоримо. Създаването и по-нататъшните дейности в посока на общественост на споделена орис за човечеството е различен акцент, който ще се дискутира по време на това значимо събитие “, изяснява той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР