Общо ваксините са над 40, които се разработват. Безспорната полза

...
Общо ваксините са над 40, които се разработват. Безспорната полза
Коментари Харесай

Три големи ползи от ваксините срещу Ковид-19

Общо имунизациите са над 40, които се създават. Безспорната изгода е, че те имат огромна степен на резултатност. Те обезпечават отбрана от заразяване и са с ниска възможност от поява не нежелани реакции. Това сподели по БТВ проф. Илко Гетов, ръководител на Български фармацевтичен съюз.

" Контингентът, който взе участие в клиничното изпитване са надлежно над 30 и 44 000. Беше стартирано, че имунизацията на " Модерна " ще се ползва от 12 до 16 години. На прага сме на взимане на значимо решение на Комитета и на Европейска комисия. Ангажиран е изследователският капацитет на цяла Европа.

За имунизацията на " Пфайзер " би трябвало да отговорят на спомагателни въпроси. Единият е да се осветли документите, откакто бъде позволена имунизацията.  Надявам се на 31 декември да имаме позволение за " Пфайзер ". Към 12 януари е планувано да завърши процедурата за " Модерна ", сподели той.

По думите му изгодата от имунизациите е извънредно огромна.

" Защо е толкоз къса процедурата - имаме голям здравен проблем за обществото. Не може да има терзание – употребен е първообраз на към този момент съществуваща ваксина.  Ваксината ще се ползва на лица от 18 до 85 годишна възраст, без хората с алергични болести.

При доста тежки пациенти няма резултат. Става дума за хората, които не са на механична вентилация ", добави експертът, написа novini.bg.

" Не единствено хората с алергии, само че и лицата под 18 години няма да могат да са имунизират. Профилът на сигурност на имунизацията ще бъде проследяван и оценен всеки месец.

На първо място за това ще следи производителят, по-късно Агенцията по медикаментите. Всички държави-членки ще би трябвало да дават всеки месец информация на Европейска комисия ", сподели той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР