Общо пет са будките, които са около лечебното заведение и

...
Общо пет са будките, които са около лечебното заведение и
Коментари Харесай

Още през 2018-та павилионът в двора на болницата е трябвало да бъде премахнат


Общо пет са будките, които са към лечебното заведение и се зареждат с ток меко казано по подозрителен метод.

Въпросният павилион, токът за който умъртви 16-годишно момче, е на варненската компания " Дениа 2016 " ЕООД. Тя е в договорни връзки с болничното заведение " Св. Иван Рилски " от 2016 година. В момента павилионът е затворен, а на оповестения телефон на компанията никой не подвига, написа „ Дневник “.

Още през 2018 година и този, и още един павилион е трябвало да бъдат отстранени по разпореждане на " Общински строителен надзор ". Будките са оповестени за противозаконни. Процедурата е върната в регион " Триадица " за премахване на пропуски, където не е приключена, споделят от Столичната община.

От регион " Триадица " пък показват, че " за този обект (на " Дениа 2016 " ) е водена кореспонденция за легализиране, само че и за унищожаване. И двете са завършили през май 2019 година с условие от регион " Триадица " да се даде информация от регионалната администрация и от болничното заведение. Досега обаче няма отговор, показват от " Триадица ", на чиято територия е обектът.

Електрозахранването на четири от петте търговски обекта идва по кабел под бул. " Иван Гешов " и по-късно посредством въздушно пробутване - съобразено с предписанията на електроразпределителното сдружение - по светофарен дирек, който към този момент е отстранен. При премахването на светофара през 2018 година е била осъществена операция на кабелите към комерсиалните обекти, прокарани по актуалното трасе, демонстрира инспекцията на регион " Триадица ".

През лятото на 2018 година е последният ремонт на бул. " Иван Гешов ", осъществен от Столичната община. Тогава придвижването е спряно доникъде на септември поради строително-ремонтните действия.

Манипулацията е в привързване на захранващия кабел към преградната мантинела, след това по дирек на уличното осветяване и оттова - към павилиона на " Дениа 2016 ".

" Такова привързване към предпазното заграждение (мантинела) е неприемливо. Прави се или в тръба подземен, или по въздух, нависоко ", изясни Радослав Калчев, специалист по мълниезащита пред Би Ти Ви.

Бившият зам.-министър на енергетиката Иван Айолов назова сходно „ привързване “ техническобезумие.

Досега е открито, че за двата павилиона, захранвани с кабела, завързан за мантинелата, липсват планове и позволения за метода на електроснабдяване, " като те са напълно противозаконни ", обявиха от Столичната община за " Дневник ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР