Общо около 54 000 души ще имат право да упражнят

...
Общо около 54 000 души ще имат право да упражнят
Коментари Харесай

С около 1 200 души по-малко са избирателите в Асеновград тази година

Общо към 54 000 души ще имат право да упражнят своя глас в община Асеновград тази неделя на изборите за кмет и общински съветници и кметства по села. 460 от гласоподавателите ще гласоподават за първи път в живота си. Подвижните изборни секции в общината ще са три на брой, а лицата, подали заявление да се възползват от услугите им, са 70. Маршрутът на първата потегля от Асеновград и минава през селата Нареченски бани и Косово. Другата преносима изборна секция е ориентирана по трасето Избеглии - Конуш - Златовръх - Стоево. И третата е по маршрут Козаново - Боянци - Горнослав - Тополово.
Общият брой на секциите, в които ще може да се гласоподава в община Асеновград, е 106. Възможно е да бъде формирана такава и в МБАЛ-Асеновград, само че изискването е желанието си за гласоподаване там да заявят минимум 10 души. Над 800 лица пък са подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес. Те са с към 100 повече, спрямо локалните избори през 2015 година В Асеновград гласуващите по сегашен адрес ще бъдат към 40 души. Най-голям брой заявки са постъпили от село Избеглии, следвано от Златовръх.
" Това са хора, които си живеят там, само че са с непрекъснат адрес другаде и имат единствено сегашен. Не желаят да си сменят персоналните карти или чакат да им изтекат, с цел да го създадат. А има и по-възрастни поданици, които са с безсрочни персонални документи. Това е непрекъсната наклонност в тези села ", обясниха за Actualno.com от Дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГРАО) в Асеновград. Заличени от изборните описи в общината пък са над 6 000 души, като измененията не престават поради умряли в последните дни преди изборите хора.
За съпоставяне, на изборите за кмет и общински съветници през 2015 година в Асеновград право на глас имаха малко над 55 200 души.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР