Общо 97 лалугера бяха преместени от колонията край Мъглиж, защото

...
Общо 97 лалугера бяха преместени от колонията край Мъглиж, защото
Коментари Харесай

Преместиха 97 лалугера от колония край Мъглиж заради строеж на фотоволтаичен парк

Общо 97 лалугера бяха преместени от колонията край Мъглиж , тъй като местообитанието им е било застрашено от създаване на фотоволтаичен парк. Акцията е осъществена от екипа на Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) и Института по биоразнообразие и екосистемни изследв „ Западна Странджа “. Мястото е благосъстоятелност на Българско дружество за защита на птиците, оповестиха от природозащитната организация на уеб страницата си. Преместването на лалугерите е осъществено като част от дейностите пания. Оттук нататък лалугерите ще населяват пасбище в предпазена зона от мрежата Натура 2000 -о плана " Живот за сокола ", финансиран от стратегия LIFE на Европейския съюз.

Освобождаването на лалугерите стана в дребни краткотрайни кафези и с всекидневно зареждане със зърнени храни, плодове и зеленчуци, с цел да улесним акомодацията им. Дейностите по построяването на слънчевия парк бяха забавени, с цел да може да се реализира преместването на животните, описаха от Българско дружество за защита на птиците .

От сдружението разясняват, че реализацията на нови слънчеви паркове би трябвало да се насочи към урбанизирани зони и нарушени терени наоколо до обитаемоте места, където и потреблението на електрическа енергия и загубите по преносната мрежа са най-малки.

Преди дни от Българско дружество за защита на птиците оповестиха, че за първи път в България към този момент има земя под протекция – 29 декара на територията на Южен Сакар, закупени със средства от дарителска акция на сдружението. На територията, наоколо до Тополовград и Свиленград, ще се поставят грижи за три световнозастрашени типа: царски орел, ловджийски сокол и европейски лалугер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР