Общо 7295 души бяха евакуирани от украинските градове по хуманитарни

...
Общо 7295 души бяха евакуирани от украинските градове по хуманитарни
Коментари Харесай

Общо 7295 души бяха евакуирани от украинските градове в неделя



Общо 7295 души бяха евакуирани от украинските градове по филантропични коридори в неделя, съобщи вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук и добави, че четири от седемте планувани маршрута са функционирали, съобщи Ройтерс.

От тези близо 7300 души, от обсадения град Мариупол в град Запорожие са били евакуирани 3985 души. Украинското държавно управление възнамерява да изпрати близо 50 рейса до Мариупол в понеделник за по-нататъшна евакуация, сподели още Верешчук.

Междувременно Русия прикани украинските сили в Мариупол " да сложат оръжие ", защото, съгласно Москва, се разиграва " ужасна филантропична злополука ", съобщи Ройтерс.

" Сложете оръжието си “, сподели генерал-полковник Михаил Мизинцев, шеф на Руския народен център за ръководство на защитата, по време на брифинг, публикуван от съветското министерство на защитата.

" Развива се ужасна филантропична злополука ", сподели още Мизинцев. " На всички, които сложат оръжие, е обезпечено безвредно излизане от Мариупол ", добави той.

Мизинцев сподели, че филантропичните коридори ще бъдат отворени от Мариупол в 10:00 московско време на 21 март.

Според оценки на Националния център за надзор на защитата на Русия, към 130 000 души сега се намират в Мариупол. Преди началото на спора градът имаше население от към 450 000 души. От много дни той се намира бил под съветска блокада, като хората в Мариупол са без електрически и съществени потребности.

Русия твърди, че нейните военни са евакуирали съвсем 60 000 поданици на Мариупол. Москва твърди, че повече от 330 000 души от Украйна са били евакуирани в Русия, в това число близо 69 000 деца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР