Общо 470 служители на Югозападното държавно предприятие, активно участвали в

...
Общо 470 служители на Югозападното държавно предприятие, активно участвали в
Коментари Харесай

Награждават 470 горски борили се с пожара в Кресненското дефиле

Общо 470 чиновници на Югозападното държавно дружество, интензивно взели участие в борбата с огнената буря в Пирин и в потушаването на стотици други пожари, се награждават с парични награди. За  професионалните дейности и навременна и бърза реакция оценки получават профилираните групи за гасене на горски пожари и в допълнение мобилизираните чиновници от териториалните поделения и централно ръководство, се показва в заповедта на шефа на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.

Сред наградените са и горски служащи със значителен принос и проявено мъжество в сериозни обстановки, с помощта на което са избавени от огъня жилищни постройки и противопожарна техника.

От през днешния ден строителна бригада стартира възобновяване на изгорелите къщи. Първо стартира построяването на опустошения дом на Димитър Златков Стоилов в махала Миланчевци.

Ремонтните действия стартираха с помощта на получените средства в дарителската сметка на Националната акция на Кресна за възобновяване на вредите от пожара.

„ Вярвам, че до Нова година ще възстановим изцяло трите изгорели къщи в сeлото, а на по-късен стадий ще създадем същото и със седемте изгорели вили в региона ”, сподели кметът на община Кресна Николай Георгиев.

В Ощава дойдоха и петима доброволци от Гоце Делчев, които изявиха предпочитание да работят по възобновяване на изгорелите къщи. Това са млади момчета, които не желаят нищо в подмяна. Сами си покриват пътните разноски, не желаят възнаграждение и за работата. Единственото, което са декларирали е по един обяд и общинският кмет е поел ангажимент да обезпечи изхранването на доброволците“, сподели  кметът на село Ощава Спас Ташев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР