Общо 366 трансфера са извършени в българския професионален футбол през

...
Общо 366 трансфера са извършени в българския професионален футбол през
Коментари Харесай

Българските клубове са продали футболисти за $25.9 млн. през 2022 г.

Общо 366 прехвърлянето са осъществени в българския професионален футбол през 2022 година Това сочи годишният отчет на ФИФА за прехвърлянията на футболисти по целия свят. Посочената численост е сумарна, като включва 216 входящи и 150 изходящи покупко-продажби, касаещи общо 32 клуба, които са били част от Първа и Втора лига през миналата година.

Според статистиката на ФИФА за България е записана облага от осъществените прехвърляния в размер на 11.9 млн. $, защото за входящите са платени 14 млн., а за изходящите са получени 25.9 млн.

Рекордьор по изхарчени средства в целия свят е британският професионален футбол - 2.20 млрд. долара, което е надалеч повече от получените суми за продадени футболисти ($600.5 млн.). Следва Италия с изразходвани 673.3 млн. (срещу 617.8 млн. от продажби), а на трета позиция е Испания с платени 592.3 млн. (срещу 460.5 млн. от изходящи сделки).

Най-много приходи от прехвърляния пък са осъществили френските професионални клубове (740.3 млн., против изхарчени 545.3 млн.), следват немските (639.3 млн. от продажби против 537.6 млн. $ платени за футболисти), а на трета позиция е Италия.

В аматьорския ни футбол (б.ред. - тук се гледа единствено Трета лига), разбираемо няма суми по осъществени покупко-продажби, а само е регистриран броят на прехвърлянията. За България за регистрирани 194 привлечени футболисти и 256 напуснали в посока различен тим. Под внимание са взети 83 клуба в четирите дивизии на третото равнище на футбола ни.

 

ТЪЖНА СТАТИСТИКА ЗА ЖЕНСКИЯ НИ ФУТБОЛ

От данните на ФИФА за женския футбол в България излиза наяве, че БФС би трябвало да постави доста повече старания, с цел да разпространява още това състезание, да се вложат повече средства, а клубовете надлежно да се развиват и вследствие на това да осъществят повече прехвърляния. Защото за 2022 година женските ни футболни тимове не са създали нито един формален входящ трансфер, а са осъществени единствено три изходящи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР