Общо 35 души са задържани във връзка с едно от

...
Общо 35 души са задържани във връзка с едно от
Коментари Харесай

Прибраха в ареста 35 сподвижници на Божков

Общо 35 души са арестувани по отношение на едно от следствията против намиращия се в Дубай Васил Божков. Спецакцията на Министерство на вътрешните работи и спецпрокуратурата е почнала рано тази заран в няколко града на страната.

До момента са задържани 35 души – хора от защитата на предприемача Васил Божков, който е в Дубай. Сред арестуваните има и някогашни чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число и от Отряда за битка с тероризма. Претърсени са били 38 адреса в страната, от където са конфискувани материални доказателства, оповестиха сбито от спецобвинението.

Тепърва наблюдаващите прокурори ще вземат решение на кои от арестуваните да издигнат обвиняване и дали да желаят за някои от тях и непрекъснат арест.

Акцията, която продължава и сега, идва месец откакто обвинявания за присъединяване в ръководена от Божков група за убийства, опити за убийства и други тежки закононарушения,  получиха  шефът на защитата на хазартния необут Веселин Балтов и извънредно близкият до Божков юрист Славчо Марков. Тогава от прокуратурата оповестиха, че на един от претърсваните адреса са открити фотоси и персонална информация за магистрати и членовете на техните фамилии.

А  другояче против Васил Божков за повдигнати задочно 19 разнородни обвинявания. Сред тях и за останали неразкрити през годините убийства и опити за убийства, по които се допуска, че са и днешните арести.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР