Общо 26 души са се качили зад волана след употреба

...
Общо 26 души са се качили зад волана след употреба
Коментари Харесай

МВР установи 26 пияни и 20 дрогирани шофьори за деня

Общо 26 души са се качили зад кормилото след приложимост на алкохол за последното денонощие, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

20 от тях са карали с сред 0,5 и 1,2 промила алкохол в кръвта, шестима - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози водачите, засечени на пътя, са 20, а четирима от спрените за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Общо 9717 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 12 226 водачи и пасажери. Съставени са 2614 фиша и 714 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускането на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

През миналото денонощие на територията на страната 41 души са потърпевши при 24 тежки произшествия, оповестиха органите на реда, починали няма. В столицата за последните 24 часа са станали четири тежки произшествия и 27 леки, петима са потърпевшите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР