Шофьор, който причини смърт на пътя след употреба на наркотици

...
Шофьор, който причини смърт на пътя след употреба на наркотици
Коментари Харесай

НС: Минимална присъда от 5 г. затвор за смърт на пътя

Шофьор, който аргументи гибел на пътя след приложимост на опиати или алкохол, няма удостоверение за правоуправление, избяга от местопроизшествието или извърши произшествието на пешеходна пътека, влиза в пандиза най-малко за 5 години.

Това плануват измененията в Наказателния кодекс, които депутатите утвърдиха дефинитивно след 8 часа и половина диспути. От през днешния ден до края на август народните представители са в лятна почивка.

За нарушителите на пътя се завишава долната граница на наказванията от 5 до 15 години и от 10 до 20 години, като при тези случаи съдът ще може и да лишава транспортното средство, в случай че то е благосъстоятелност на причинителя.

Автомобилът ще се лишава и в случаите на шофиране след приложимост на алкохол и опиати, както и при рецидив.

" Считам, че е нужно от една страна да откликнем на публичните упования, само че от друга да отговорим на публично рисковия темперамент на тези закононарушения, защото същите зачестяват и от ден на ден и все по-млади хора стават жертви на подобен жанр закононарушения ", съобщи Марин Маринов, ГЕРБ-СДС.

" Повишаване границите на наказванията не правят работа, в случай че не бъдат застигнати причинителите на закононарушенията по принцип. При тежки транспортни катастрофи се открива, че лидерът е използвал алкохол, опиати, ами дано да забележим тези опиати по какъв начин стигат толкоз всеобщо до хората ", добави Атанас Атанасов, ПП-ДБ.

" Повечето ПТП, тъй като съм си играл да виждам - повода даже не е превишената скорост. Тя е 1 %, тъй като тук се приказва доста и за превишена скорост. Причината е неприятната пътна инфраструктура ", разяснява Тошко Йорданов, Има Такъв Народ.

" Правим смяна на смяната на смяната. Над 100 са в последните няколко години единствено в Закона за придвижване по пътищата, само че не го гледаме в тяхната целокупност - да отпушим трафика, да понижим тази раздразнителност на пътя, да обучим водачите, да понижим това разпространяване на опиати ", съобщи Халил Летифов, Движение за права и свободи.

" Един подобен наркоман се качва, дрогира се, убива 3-ма индивида и най-после получава 3 години присъда. Затова са и нашите оферти - тежки ограничения с конфискуване на коли, с цел да всеки да знае, когато сяда на масата с чашката и като изпие за два промила алкохол, че може да отиде за 20 години в пандиза ", добави Георги Свиленски, " Българска социалистическа партия за България ".

" Всяка година с към 10% понижават смъртните случаи на пътя. Ние нямаме никаква потребност, нашето общество няма никаква потребност от такова фрапантно налагане на все по-жестоки и все по-свирепи санкции ", сподели още Николай Дренчев от " Възраждане ".

Депутатите усилиха и глобите за причиняване на гибел в злополука при несъобразителност от 3 до 8 година отнемане от независимост, а при изключително тежки случаи от 10 до 20 година

Премахнаха и наложителния до момента " наследник " ваучър за отнетите точки, като информацията от него към този момент ще бъде в специфичен указател.

По тематиката работиха: Милена Кирова и Николай Минков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР