Шест станаха жертвите от тежката катастрофа на околовръстния път край

...
Шест станаха жертвите от тежката катастрофа на околовръстния път край
Коментари Харесай

Нерегламентираните превози: Защо няма да бъде наказан шофьорът на катастрофиралия бус край Видин?

Шест станаха жертвите от тежката злополука на околовръстния път край Видин в събота вечерта сред микробус и ТИР. С микрубуса са осъществявани нерегламентирани транспорти на хора в чужбина. Стана ясно обаче, че микробусът не предстои на инспекция от " Автомобилна администрация ", тъй като е регистриран като автомобил с 8 плюс 1 места и не изисква лиценз за транспорт на пасажери.

Нелегалният транспорт на пасажери е доста мъчно доказуем, съгласно лицензирани водачи. За това и от ден на ден се употребява до разнообразни страни в Европа.

Емил Тодоров – лицензиран транспортьор: " От 2019 година това са към 3 000 индивида, с техните бусове транспортират към 300 хиляди пасажера на година. Към 2022 година към този момент статистиката става ужасяваща, усилват се и към този момент отиват на към 10 хиляди буса, всяка седмица, които пътуват за чужбина и самата загуба за страната възлиза на към 2 милиарда лв. годишно. "

Всички микробуси пренасящи нерегламентирано пасажери са регистрирани като автомобил с 8 плюс едно места и афишират курса като " споделено пътешестване ", с цел да не подлежат на надзор, споделят още превозвачи. Така заобикалят прекъсвания от инспектори на " Автомобилна администрация ", които имат право да ревизират единствено юридически лица.

Николай Петков – лицензиран транспортьор: " Физически лица " Автомобилна администрация " няма право да ревизира. Дори и в офис, където и да е, всички те са физически лица. Нямат право да го спрат и ревизират. За да се ревизира това нещо са нужни няколко институции, първо би трябвало да спре служител на реда съответния бус, по-късно да се откри, че са му взели пари. "

А в Баня хората споделят, че нямат терзания, когато пътуват с нелицензирани бусове.

Алекс Иванов: " По-на сметка, по-евтино им излиза, до момента в който с рейс по-скъпо им излиза. Колко народ почина по Пловдив и нагоре с рейсове... Колко народ... Само предходната година починаха 20 индивида помня, на екскурзия тръгнали с рейс... Нема гаранция. "

Според в този момент настоящите законови разпореждания, в случай че бъде потвърден нерегламентиран транспорт на пасажери наказването е от една до три години затвор и лишаване на моторното транспортно средство.

Репортери: Ст. Христова, А. Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР