Инцидентът е станал малко преди полунощ. Шофьорът е загубил управление

...
Инцидентът е станал малко преди полунощ. Шофьорът е загубил управление
Коментари Харесай

ТИР се вряза в къща във врачанското село Осен

Инцидентът е станал малко преди среднощ. Шофьорът е изгубил ръководство над камиона на завой.

За благополучие по това време в къщата не е имало никой. Шофьорът е потърпевш, настанен е в " Пирогов ". Местните хора от години са подавал сигнали за това, че прекосяването на тежкотоварния трафик е рисково.

Снощи след 22.00 часа водач на тежкотоварен камион с турска регистрация изгубил надзор над машината и влетял в къщата на семейство Георгиеви. За благополучие парцелът е бил ненаселен. Само преди няколко дни старата жена, която живеела в къщата е била настанена за лекуване в болница.

Камионът е разрушил половината от къщата.



" Имотът най-вероятно може да падне и целият. В момента покривът виси във въздуха. Ако падне покривът през гредоред, ще събори всичко ", сподели Николай Георгиев, който е родственик на фамилията.

Около три часа е бил блокиран водачът на камиона в кабината, до момента в който му оказали помощ. Той е превозен за лекуване в болница " Пирогов " и е без заплаха за живота. Хората се опасяват да минават по основния път в селото, тъй като камионите се движат с висока скорост.

Точно преди месец жителите на врачанските села Осен и Девене стачкуваха против тежкотоварния трафик през обитаемоте места, който бе пренасочен поради ремонта на интернационалния път Е79 в сектора Мездра - Лютидол. Седмица по-късно АПИ ограничи придвижването по трасето за коли над 3,5 т. заради довършителни ремонтни действия в с. Девене. Въпреки това възбраната не се съблюдава.

" След митинга идваха от АПИ, направиха една грапавина, която трябваше да бъде пешеходна пътека, не я отбелязаха. Имахме заричане, че ще има засилен патрул от полицията, само че и това няма ", сподели Петя Петрова - кметски наместник на с. Осен.

Исканията на хората са да бъде пренасочен тежкотоварния трафик.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР