Трудно е да се каже дали последните мерки срещу нарушителите

...
Трудно е да се каже дали последните мерки срещу нарушителите
Коментари Харесай

След поредната тежка катастрофа в София: Нужни ли са по-строги мерки срещу рецидивистите на пътя?

Трудно е да се каже дали последните ограничения против нарушителите на пътя дават резултат, тъй като по закон следваща оценка за въздействието на съответна мярка се прави пет години след нейното приемане. Не е минала и една година от приемането на мярката с отнемането на колите, само че все пак формалната статистика на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че няма трайна смяна надолу на пътно-транспортните катастрофи с потърпевши. Това разяснява в студиото на юрист Силвия Петкова след последните произшествия на пътя с пияни и дрогирани водачи.

" Наказателното произвеждане върви релативно постепенно и с цел да се натрупа задоволителен брой наказателни производства, в които да се осъществят такива отнемания, и да се стигне до генералната предварителна защита, ще отнеме доста повече време от половин година ", уточни Петкова.

Според Тенчо Тенев - консултант на държавното управление по пътна сигурност, в случай че се ускори работата в съдилищата, прокуратурата да сътвори условия да минават като бързо произвеждане, късите периоди на неоправдателни присъди ще изплашен доста от хулиганите на пътя.

" Има доста огромен резултат от направената смяна в закона, тъй като понижават случаите на приложимост на алкохол над 1,2 и приложимост на опиати. Не понижиха ПТП-та, само че най-малко понижиха тези, които се качват на автомобил пияни и дрогирани. За страдание, и корупцията не понижава, там трябват доста по-сериозни ограничения ", съобщи Тенев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР