Общо 21 720 кг. хранителни продукти бяха събрани в рамките

...
Общо 21 720 кг. хранителни продукти бяха събрани в рамките
Коментари Харесай

BILLA събра и дари над 21 т храни за нуждаещи се

Общо 21 720 кг. хранителни артикули бяха събрани в границите на дарителска акция „ Купи и подари “ през 2019 година, инициирана от BILLA България и Българския червен кръст. Вече четвърта година взаимната самодейност поддържа обществено слаби български жители и обществени институции за деца и възрастни посредством обезпечаване на трайни пакетирани хранителни артикули. В магазините на BILLA в цялата страна са ситуирани особено обозначени колички. Хиляди клиенти на комерсиалната верига поддържат самодейността, като закупуват и подаряват артикули от първа нужда.

С продуктите на стойност 51 074.83 лева, събрани по време на акцията през 2019 година, бяха подкрепени 1 973 обществено слаби жители. Благодарение на дарителската акция трайни хранителни артикули получиха 4 302 души, настанени в 66 обществени институции, измежду които домове за деца, помощни учебни заведения и центрове за възрастни хора.

„ За BILLA постоянно е било от огромна значимост да търси решения на наболели обществени проблеми. Затова сме извънредно щастливи, че посредством взаимната ни акция с БЧК за четвърта година съумяваме да помогнем на толкоз доста хора в потребност. Това обаче няма да бъде допустимо без помощта на правилните ни клиенти, на които безпределно доста благодарим, че припознават самодейността и се включват толкоз интензивно. Вярваме, че успяхме да създадем доста хора щастливи и считаме дружно да продължим да раздаваме мотиви за усмивки “, показа Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

„ От името на Българския Червен кръст бих желал да изкажа дълбоката ни признателност както на клиентите, по този начин и на управлението на BILLA България за човечността и за хуманния жест на съпричастност към хиляди уязвими български жители. BILLA България  е наш дълготраен сътрудник и другар, който е образец за социално-отговорна компания, отворена към потребностите на обществото “, разяснява Христо Григоров, Председател на Българския Червен кръст.

От началото на взаимното съдействие на BILLA и БЧК през 2016 година са дарени над 70 тона храни и хранителни артикули, с които са подкрепени над 35 000 нуждаещи се жители и лица от обществени институции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР