Общо 180 изпълнители от 24 държави ще покажат своето майсторство

...
Общо 180 изпълнители от 24 държави ще покажат своето майсторство
Коментари Харесай

Плевен събира майстори на китарата от 24 държави

Общо 180 реализатори от 24 страни ще покажат своето майсторство на плевенска сцена в четвъртия Международен фестивал на китарата, който стартира на 28 ноември и ще продължи до 2 декември . През петте фестивални дни майсторски класове ще имат 14 преподаватели по китара – техните уроци ще продължат общо 107 часа. Ще има обучителни семинари и креативен работилници. Конкурсът ще бъде в четири жанрови категории за 15 възрастови групи. Това заяви през днешния ден шефът на фестивала Николай Михайлов, който е и зам.-директор на Националното учебно заведение по изкуствата /НУИ/ " Панайот Пипков " в Плевен.
Концертната стратегия е една от най-силните в сходни европейски фестивали . За първи път в България идва квартет „ Еклис “ от Франция.
Изключително влиятелно за фестивала е и присъединяване на полския китарист Марчин Диля, който сега се счита за един от топ-китаристите на света “, добави Николай Михайлов.
Основни уредници на фестивала са Сдружение „ Изкуството до мен “ и читалище ЛИК – Плевен. Екипът, работил по подготовката на музикалното събитие цяла година, е от 40 индивида. Усилията на уредниците са подкрепени от Община Плевен, НУИ „ Панайот Пипков “, плевенското читалище „ Съгласие “, Областната администрация, Плевенската филхармония.
„ Международният фестивал на китарата е едно от влиятелните събития, които се случват в нашия град. Той е една хубава визитна картичка, на която ние би трябвало да гледаме с доста почитание “, добави Жечка Димитрова, шеф на НУИ „ Панайот Пипков “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР