Общо 172 незаконни ромски къщи в старозагорските квартали Лозенец и

...
Общо 172 незаконни ромски къщи в старозагорските квартали Лозенец и
Коментари Харесай

Събарят 54 незаконни постройки в Старозагорско

Общо 172 противозаконни ромски къщи в старозагорските квартали " Лозенец " и " К. Ганчев " са били отстранени от началото на мандата на кмета Живко Тодоров досега.

Следващата седмица ще бъдат съборени още 54 постройки в местността " Карасиврия " . От общината оповестяват, че притежателите им са получили предупреждения още преди шест месеца и са били длъжни да ги отстранен в 30-дневен период. Вместо това те подали тъжба до съда, само че той удостоверил процедурата.

От общината показват, че въпреки всичко шестима от притежателите на къщи в региона непринудено са почнали премахването им. Обитателите на останалите постройки са приканени да освободят пространствата от имущество и домашни животни със особено разлепени известия.

Електроразпределителното и ВиК сдружението са предизвестени да пресечен снабдяването с ток и вода преди насилственото унищожаване.
 Асфалтират улиците в законната част на ромския квартал в Стара Загора
Асфалтират улиците в законната част на ромския квартал в Стара Загора

Има грижа за тези, които живеят законно и заплащат налози, уточни кметът

Първите три противозаконни постройки в местността " Карасиврия " ще бъдат отстранени в 9.30 часа в понеделник.

Припомняме, преди дни стана ясно, че община Стара Загора е почнала преасфалтирането на улиците в законната част на ромския квартал " Лозенец ".

" Целта ни е да покажем на хората в законни жилища, че те са от вярната страна. Да схванат, че има грижа за тези, които живеят законно и заплащат налози ", изясни градоначалникът.

Събарянето на противозаконните постройки в Стара Загора ще стартира на фона на събарянето на общински постройки и в Габрово поради ескалиралото напрежение сред българи и роми.
 Бутат противозаконни къщи в ромския квартал в Стара Загора
Бутат противозаконни къщи в ромския квартал в Стара Загора

Общо 54 постройки ще бъдат отстранени през идната седмица

До него се стигна, откакто трима роми пребиха продавач в денонощен магазин за забележка . Това докара до безредици в града и през вчерашния ден Габрово осъмна под полицейска защита.

Заради случая в Министерския съвет беше свикана изключителна среща от министъра на защитата Красимир Каракачанов. На нея той съобщи, че по места властта не си прави работата, само че увери, че обстановката в Габрово е овладяна.

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки изрази мнение, че абсурдът в Габрово е инсценировка , с цел да се вдигне " позасъхналият " рейтинг на Каракачанов. Той настоя военният министър да се извини на целия български народ.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев призна, че напрежението в Габрово е реалност и не трябва заради политическо двуличие то да се отхвърля. Той бе безапелационен, че не би трябвало да се позволява в обществото да се появява чувство, че някой има право да не съблюдава законите.
 Томислав Дончев: Държавата не би трябвало да бяга от час
Томислав Дончев: Държавата не би трябвало да бяга от час

В Габрово той съобщи, че с яд и митинги нищо няма да се реши
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР