Общо 168 деца бяха отличени на официална церемония в Международния

...
Общо 168 деца бяха отличени на официална церемония в Международния
Коментари Харесай

Бургаски деца бяха отличени за завършване на първия си курс по компютърно програмиране

Общо 168 деца бяха отличени на публична гала в Международния конгресен център за сполучливо привършване на първия си курс на образование по компютърно програмиране през пролетната почивка. То бе част от новата стратегия " Coding Kids Burgas ", проведена от Община Бургас, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения и софтуерната компания EPAM Bulgaria.

Награди получиха и техните 9 обучители - възпитаници в 9-ти, 10-ти и 11-ти клас на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас.

" Поради мощния интерес към програмата за програмиране " Coding Kids Burgas “, считаме да я развием, тъй че още през това лято тя да обхване четири пъти повече деца от 6 до 12-годишна възраст “, показа кметът Димитър Николов, който връчи премиите и документите на обучителите и на участниците в първото й издание.

Занятията се водиха на три локални местоположения - в Международния конгресен център на Морска гара, в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в ж.к. " Меден рудник “ и в ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията ".

Програма " Coding Kids Burgas “ има за цел да даде опция на всяко дете в Бургас на възраст от 6 до 12 години да получи гратис обучение в областта на цифровите технологии и програмирането. Програмата има упоритостта да възпламени любознанието на младежите към технологиите, да им помогне да усвоят нови умения и да ги трансформира от потребители на технологии в техни основатели.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР