Общността на популярната система за 3D моделиране Blender стартира в

...
Общността на популярната система за 3D моделиране Blender стартира в
Коментари Харесай

Blender тества децентрализираната услуга PeerTube след блокирано видео в YouTube

Общността на известната система за 3D моделиране Blender започва в тестов режим своята нова онлайн услуга video.blender.org за издание и разпространение на видеоуроци, образци и подготвени планове.
Услугата се базира на децентрализираната система PeerTube, даваща опция за построяването на мрежа за издание на всякакво наличие благодарение на P2P връзки.

PeerTube употребява BitTorrent клиента WebTorrent, който се базира на технологията WebRTC за организирането на пряк P2P канал сред браузърите. А благодарение на протокола ActivityPub се реализира обединяването на другите видео сървъри в обща федеративна мрежа, в която посетителите могат да прибавят свои материали. Има опция за абониране за разнообразни канали и приемане на уведомления при появяването на нови видеа. Всеки видео сървър извършва и ролата на BitTorrent тракер. Обменът да данните се реализира посредством браузърите на всички консуматори, участващи в тази мрежа. Ако никой не гледа видео и не раздава трафик с данни, автоматизирано се задейства сървъра, на който в началото е качено видеото. Използва се протокола WebSeed.

Услугата video.blender.org е предопределена да размени колоса YouTube, който преди няколко дни блокира акаунта на Blender. На 12 юни представители на Blender запитаха YouTube за повода за изгубването на учащо видео с над един милион гледания. Отговорът бе, че казусът се взема решение, само че на 15 юни каналът бе блокиран. На 18 юни всички видеа на Blender бяха блокирани. Решаването на казуса се проточи и Blender реши да започва лична платформа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР