Общият брой на легалните и нелегалните имигранти в САЩ е

...
Общият брой на легалните и нелегалните имигранти в САЩ е
Коментари Харесай

Всеки осми в САЩ - имигрант от първо поколение

Общият брой на легалните и незаконните имигранти в Съединени американски щати е достигнал рекордните 43,7 млн. души през юли 2016 година, оповестиха специалисти от Центъра за проучване на имиграцията във Вашингтон, съобщи БГНЕС.
От 2000 година до момента броят на непрекъснато пребиваващите в Съединените щати хора, родени в чужбина, се е нараснал с 12,6 милиона души.
" Делът на имигрантите по отношение на общото население на страната е достигнал 13,5%, което съставлява най-високият % за последните 106 години ", акцентират социолозите, като допълват, че съгласно данните в секи осми жител на Съединени американски щати е преселник първо потомство .
Освен това през последните 6 години (от 2010 година насам) Индия, Китай, Доминиканската република, Салвадор и Куба са петте съществени страни, чиито жители се реалокират в Съединени американски щати.
" Огромният брой на към този момент намиращите в страната имигранти, допълващ се с повече от милион новодошли всяка година, оказва мощно въздействие върху американското общество, неговата работна ръка, учебни заведения, инфраструктура, лечебни заведения и околната среда. Страната би трябвало да се организира сериозна полемика дали е оправдано да се усили в допълнение равнището на имиграцията ", съобщи един от ръководителите на центъра Стивън Камарота.
Той разкри още, че по отношение на прогнозите, през 2023 година общият дял на имигрантите в Съединени американски щати ще нарасне до 14,8%, което ще бъде най-високият индикатор в цялата история на страната. До края на 2026 година той ще се усили с още 4%.
В отчета на организацията не се прави разлика сред законна и противозаконна имиграция. Според други изследвания обаче, 12 млн. души са незаконни имигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР