“Общинското здравеопазване ще бъде наш основен приоритет”, заяви днес кметът

...
“Общинското здравеопазване ще бъде наш основен приоритет”, заяви днес кметът
Коментари Харесай

Стратегия за превенция на здравето изработва община Стара Загора

“Общинското опазване на здравето ще бъде наш главен приоритет”, съобщи през днешния ден кметът Живко Тодоров и изясни, че общината работи върху тактика за за предварителна защита в опазването на здравето. “Може би най-важното - ранната диагностика, би понижила % на хората, страдащи от тежки болести. Ще ангажираме експерти, с цел да бъде програмата потребна и налична за всички “, издаде детайлности в задатък Тодоров. Предвижда се общинската здравна стратегия да помогне на обществено слаби жители в предварителната защита на някои болести, за които са значими ранната диагностика и лекуването им в рационални периоди.
Кметът изясни, че чака общината да придобие собствеността върху постройката на Акушеро-гинекологичния комплекс, който до края на април към този момент би трябвало да е в постройката на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване “Проф. доктор Стоян Киркович”. Намеренията на общинската администрация е да се размени собствеността на двора на болничното заведение за постройката на родилното, в която се планува да е огромна част от общинската доболнична помощ.
Когато това се реализира, ще бъдат отстранени неугледните постройки зад АГ-комплекса и на тяхно място да се построи паркинг за потребностите на бъдещия здравен комплекс.
Живко Тодоров се надява тази година да се направи оценка на парцелите и да се изготви план за новия здравен център, което ще разреши в бюджета за 2020-а да се плануват средства за реализацията му. Той изясни, че към този момент се водят диалози с шефовете на общинските здравни заведения, с цел да се изготви тактика за оборудването на бъдещия медицински център с инсталация и обзавеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР