Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ е готово да

...
Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ е готово да
Коментари Харесай

Общината и такситата не се разбраха за цените на километър

Общинското дружество „ Организация и надзор на превоза “ е готово да заплати правенето на самостоятелна счетоводна експертиза, която да даде аргументирано мнение дали да се увеличи минималната цена за таксиметров транспорт на пасажери. Това предложи шефът инж. Пламен Вълков пред представители на таксиметрови компании в Пловдив.

Срещата се състоя във връзка отворено писмо от Националната асоциация за отбрана на превозвачите и таксиметровите водачи до кмета Здравко Димитров. В него се упорства минималната дневна цена за километър пробег от 65 стотинки да стане 82 стотинки, а нощната да се увеличи от 75 ст./км на 92 ст./км. Мотивът на създателите е, че това са пазарните цени, на които возят всички таксита в града, а одобрените от Общинския съвет по-ниски прагове са причина за нелоялна конкуренция.

Представители на три от най-големите таксиметрови компании в Пловдив показаха безапелационното си противоречие с предлагането на своите сътрудници. Според тях повишението на минималните цени би довело до голословно в допълнение оскъпяване на услугата в прорез с публичния интерес.

Решението за минималните цени за таксиметров транспорт се взема от Общинския съвет. Последното предложение за повишение, импортирано преди няколко години от кмета на Пловдив, също по гледище на таксиметровите компании, бе отхвърлено като голословно, напомни инж. Вълков.

Той увери, че Община Пловдив държи на положителните партньорски връзки с таксиметровите превозвачи и се стреми оптимално бързо и качествено да им дава нужните административни услуги. В момента се работи и по план за създаване на нови таксиметрови стоянки.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР