Общинско предприятие Чистота“ обяви обществена поръчка за доставка на 9

...
Общинско предприятие Чистота“ обяви обществена поръчка за доставка на 9
Коментари Харесай

„Чистота“ в Пловдив купува нова техника за над 3.6 млн. лева

Общинско дружество „ Чистота “ разгласи социална поръчка за доставка на 9 фабрично нови многофункционални коли по две обособени позиции. Машините би трябвало да са окомплектовани с метачно устройство с всмукател, сметосъбиращ бункер и воден контейнер със система за миене и стерилизация на улици и тротоари. Обновяването на автопарка на комуналното сдружение е по отношение на възстановяване качеството на атмосферния въздух посредством понижаване на фините прахови частици в Пловдив.
Изпълнението на поръчката включва доставка, стартиране, образование и гаранционно поддържане, в това число мобилно гаранционно поддържане при потребност, до адрес на възложителя. За периода на контракта изпълнителят би трябвало да обезпечи оборудвана сервизна база, за реализиране на бърза гаранционна поддръжка и спешна помощ при пораждане на спирания на естествената употреба на машината. Преди сключване на контракт определеният реализатор би трябвало да показа документи за съществуването на описаното съоръжение. Изпълнителят обезпечава за своя сметка образование на най-малко по един оператор на доставените коли, с цел да се подсигурява тяхното вярното действие и поддръжка.
Поръчката е на обща стойност 3 667 544,17 лв. без Данък добавена стойност. Сумата по обособена позиция №1 за три автомобила е 1 503 044.17 лева без Данък добавена стойност, а по обособена позиция №2 за шест – 2 164 500 лева без Данък добавена стойност. Към момента на разкриване на публичната поръчка не е обезпечено финансиране, заради което в плана на контракт е планувана уговорка за отсрочено осъществяване, а самото съглашение ще бъде подписано под изискване на съображение член 114 от Закона за публичните поръчки.
Сроковете за осъществяване на дейностите стартират да текат за изпълнителя от датата на приемане на Възлагателно писмо за обезпечено финансиране.
Към претендентите има условия за най-малък общ оборот, изчислен на база годишните обороти, за последните три завършили финансови години. За обособена позиция № 1 – в размер на не по-малко от 3 006 088 лева без Данък добавена стойност, за особена позиция № 2 – в размер не по-малко от 4 329 000 лева без Данък добавена стойност. В случай, че се подава оферта за повече от една обособена позиция, осъщественият общ оборот би трябвало да дава отговор на условията за обособената позиция с по-висока стойност, за която подава оферта.
Участниците би трябвало да са изпълнили минимум една активност с предмет и размер, идентични или сходни с тези на обособената позиция, за която се подава оферта, за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата.
Ако самият участник не е производител на предлаганата техника, би трябвало да е оторизиран от производителят/ите на предлаганата техника или техните публични представители за осъществяване на гаранционно обслужване на територията на Република България.
Крайният период за подаване на предложения или на заявки за присъединяване в процедурата изтича в среднощ на 22 ноември 2023 година Отварянето на предложенията ще бъде на 23 ноември в 14 ч.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР